-->

11/23/2015

GLOBAL GİRİŞİMCİLİK BAFRA ve ULUSOY UN

17-23 Kasım Global Girişimcilik Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Samsun ve Bafra ilçelerimizde çeşitlik etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında Bafra Kaymakamlığı Proje Yapım Koordinasyon ve  Danışma merkezinde Kadın emeği pazarında faaliyet gösteren kadınlara yönelik GİRİŞİMCİLİK E- TİCARET ve MARKALAŞMA EĞİTİMİ verildi.Programın SAMSUN bölümünde ise Samsun Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen İŞTE SAMSUN buluşmaları adlı programa katılım sağlandı.Programda konuşmacı olarak katılan  n11.com marka mühendisi Ömürden SEZGİN Markalaşma ve marka yaratma konulu çalışmalarını gerçekten kısa öz ve anlaşılabilir şekilde verdi.Programda Katılımcı ve konuşmacı olarak katılan Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Günhan ULUSOY'UN Samsunu ÜLKEMİZDE başarıyla taşıyan ULUSOY UN markasını geçmişi ve geleceği ve markalaşmasıyla ilgili bilgi verdi.Ulusoy unu bu programdaki kadar yakından tanıma fırsatım olmadı.Günhan bey'in firma hakkındaki anlatımları düşünceleri ve babasının söylediklerinin kendi içinde firması ile oluşturduğu yol haritası gerçekten dinlenmeye değerdi.

Firmanın borsaya girmesi oldukça ilgi çekici olmuş.Özelliklede kendi sektöründe ilk olması daha ilginç görünmüşki 40 yaş altı yöneticiler listesinin içinde olmak sanırım bunun en büyük sonucu ve parçası.

Firmanın endonezyada yaşadığı o deneyim sonrasında anlattığına bakılırsa  yereli ve insanları tanıma çalışmasının ne kadar yerinde olduğu kanaati bir kez daha bende uyanmış oldu.Firma nın karşısına açılmış Günhan Bey'in sölyediğine göre kendilerinin 5 katı büyüklüğündeki firmanın rekabet seviyesine verdiği zararlar dolayı ile yine o bölgenin en büyük firmasına devrettiği fabrikasını anlatırken ilk aklıma gelen COCA COLA TÜRKİYEDE VE DÜNYADA BÜYÜK BİR PAZARKEN günün birinde YİNE AMERİKALI BİR AKTÖRÜN OYNADIĞI reklamla bir anda BU PİYASAYA GİREN COLA TURKA KENDİSİNİN BELKİDE 100 KAT BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ BİR FİRMAYA RAKİP GELDİ.


Bir eğitim programında hocamız şöyle demişti.İş fikri oluştururken fikirleri bir yere yazıp arkadaşlarınızla tartışırken iş fikrinin asıl söylemek istediğiniz iş fikri olmasına bakmayın belkide asıl iş ilk akla gelen iş fikrini tartışırken ortaya çıkacak olan iş fikridir demişti.Bu söylemden yola çıkarak Günhan bey'in daha sonradan rusyadaki buğdayı alıp endonezya piyasasına satması böyle bir sürecten sonra olmuş olabilir.Veya daha farklı bir geçiş olabilir.

Piyasa araştırmasının faydaları !!!!!!!!!!!!!!!

Bu araştırmadan sonra ulusoy un web sitesini inceleme isteğini harekete geçirdim.Sitenin içinde şirketimiz saha ratingden yatırım yapılabilir notunu aldı yazıyordu.

Saha rating referansları;

ANADOLU EFES LOGO ARÇELİK LOGO COCA COLA İÇECEK LOGO HÜRRİYET LOGOTAV LOGO

Günhan ULUSOY kardeşim diyerek bitireceğim cümlemdeki kardeşim kelimesini bütün mütevaziliği ile anlatımını yaptığı ULUSOY UN A.Ş nin  hayatını anlatırken bütün mimikleri ile belli ettiği BEYEFENDİ VE MÜTEVAZİ tavırları ile ilgili olarak kullanmak istiyorum.

Ömürden SEZGİN n11.com için ve SAMSUN için büyük bir fırsat.Programdaki teklifimi yineleyerek yazıma son vermek istiyorum.

Samsundaki beyin göçünün engellenmesi için büyük şirketlerimizi melek yatırımcı olmaya,özel üniversiteler ve meslek liseleri kurarak kalifiye elemanlarını kendilerinin yetiştirmeleri için teşebbüste bulunmalarına davet ediyorum.












NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
 

byFeed