-->

10/15/2015

BİR PROJE DÖNGÜSÜ EĞİTİMİNİN ETKİLERİ VE ARKA PLANI

Hava Sporları ve Gençlik Kulübü Derneği için OKA 2015 Yılı teknik destek programı kapsamında hazırlamış olduğum UYGULAMALI PROJE DÖNGÜSÜ YÖNTEM EĞİTİMİ projesi kabul edildi.Projenin görünürlük çalışmaları kapsamında hazırlamış olduğumuz afişler ile  birlikte farkı bir heyecanla Bafra Öğretmen evinde 2 günlük bir eğitim aldık.Proje uzmanları tarafından verilen 2 ayrı gün eğitim içinde 2005 yılında katıldığım eğitimlerden çok daha farklı şeyler olduğunu düşünmüyorum.Anlatımda bugunün öğrenme teknikleri  yerine bizzat guruplandırma ve uygulama ile karışık bir eğitim türü daha çok faydalı olduğu kesindi.Proje eğitimlerinde çok faydalı bir grup çalışması yapılırken proje sonrasında bu grubun neler yapacağı hep soru işareti olarak kalmaktadır.



Bu proje eğitiminde seçilen kişilerin ve derneklerin ortak özelliği turizmle ilgili ortak durumlarının olmasıydı.İnşallah proje sonrasında iyi bir ekip çalışmasının çıkacağını ümit ediyorum.
Projenin 1.günü daha önceden gerçekleştirilmiş sosyal bir projenin Köy Yumurtası sinemalarda projesinin tanıtım fragmanını gösterince bir anda neden ve nasıl olduğunu anlamadığım şekilde gözlerim doldu.



Proje ve projecilik neydi.Proje ekibi nasıl oluşturulmalıydı.Karşınızdaki kurum kişi ve yapılanmalar sizi ne kadar anlıyor.Bunları 10 yıldır yaşadığım deneyimlerde en çok görenlerden biriyimdir.Konuyu kısaca şöyle özetlemek gerekirki

1-Proje eğitiminde Fatih ÇATAL Hocanın söylediği gibi Sizi ne dertlendirdi veya dertlendiriyor
2-Ne kadar doğru yetiştirildiniz
3-Vatan Millet denilince tüyleriniz diken diken oluyormu ?
4-Mehter marşında osmanlı askerlerinin sefere giderken geçtiği üzüm bağlarından aldığı bir salkım üzümyerine 1 kese altın bıraktığı aklınıza geliyormu ?
5-Evliyseniz ve çocuğunuz varsa yarın siz yokken onun en ufak bir zorlukla karşılaşmaması için bir işin kenarından bende tutsam veya bi yere en ufak bir faydam dokunsa diye aklınızdan geçiyormu.
6-Katıldığınız eğitim programlarına silah zoruyla katılıyor gibi katılıp çıktıktan sonra size geçmiş olsun deniliyormu
7-Ananızdan emdiğiniz bir gram sütün sakın diyen diyen ANANIZIN HAKKIMI HELAL ETMEM sözünü hatırlayıp işinizi gücünüzü ona göre yapıyormusunuz.
8-Oturduğunuz makamın hakkının tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla yapıldığını bilerek kullanıyormusunuz.
9-Devletin ve Millletin Bekası bazı şeylerin üzerindedir düşüncesi içerde bir yerde halen saklımı
10-ALLAH KORKUNUZ VARMI

Eksiklerinin olduğunu düşünerek 10 Maddeden sonra eğer bende burdayım diyorsanız bir gün sizde bir proje eğitiminin içinde kendinizi bulabilirsiniz.
En yoğun hatıralarla dertleşir gibi 2 kişi bir bardak sıcak çayını yudumlarken hocanın ara bitti hadi eğitim başlıyor kelimesi ile yeni bir hayata başlayabilirsiniz.

Hadi PROJE EĞİTİMİNE....




NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
 

byFeed