-->

9/22/2015

UÇTU UÇTU BALON UÇTU

Bafra ilçesi Türk Hava Kuvvetlerine 1934 yılında 2 adet uçakla gurur duyacağımız şekilde bağışta bulunmuş ve havacılıkla ilgili ilk temellerini atmıştır.İlçemiz 2015 yılına  geldiğimiz bu günlerde Balon uçuşu ile ilgili bir çalışmaya daha imza attı.
Ancak zaman değişse bile zorluklar hiç değişmiyor.Haberleri çıkmaya başladıktan sonra ve Balon geldikten sonra bile haber sayfalarının altında yorumlara baktım.Asılsız ne yazdığını bilmeyen balonun ilçemize  gelene kadar ne aşamalardan hangi zorluklarla geldiğini bilmeyenler kendi kafalarına göre yazmış .Hep aklıma gelir kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğunu bilmez geminin limana yanaşıp yanaşmadığına bakar.Bu sözü söyleyen doğru söyledi belki ama hiç sevmiyorum.

Balonun Bafra'ya Gelmesinde sayın Eyüp ELMAS,Bafra Belediye Başkanımız Zihni ŞAHİN Hava Sporları Kulübü Başkanı ve öğretmen Burhan APAYDIN,emekli öğretmenim Haydar AKSU,Nermin ÜLKER,Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf ZİYA YILMAZ,Genel sekreter yardımcısı Sefer ARLI,Sivil Havacılık Müdürlüğü yetkilileri,ve ismini sayamadığım bir sürü yetkili çalışan eden yazı yazan yazıları onaylayan özellikle SAMTAB ekibi ve yöneticileri gerçekten ama gerçekten çok büyük  emekleri var.İzinler asla ve asla kolay alınmıyor.

Günde 170 balonun havalandığı Nevşehirde yıllık 15 milyon turistin geldiğini 5 Milyonunun ise sadece balon uçusu için nevşehire geldiğini yaptığımız ar-ge çalışmalarında öğrenmiştik.Bir balonda en az 7 kişilik ekip çalışıyor.Kişi başı ücret 150 Euro ve diğer hizmet giderleri hariç.Burada oluşan sirkülasyonun birazını KARADENİZE-Bafraya kaydırsak ve hatta burada kuş cennetini gezdirebilirsek o zaman bafrayı düşünemiyorum.

İlçemizde ise başlangıç olarak sadece 145 TL'den başlayan fiyatlarla uçuşa başlandı.Bu güzel manzarayı görmemek için gerçekten ama gerçekten epey bir yükseklik korkunuz olması lazım.1000 metreye yaklaşan uçuş yüksekliği ile başlayan ve 1 saati aşan o güzel geziden sonra yüzünüzdeki o güzel tebessüm herşeye değer.

Haydi bu güzel çalışmaya bir destekte siz verin ve yerinizi şimdiden ayırtın.

Unutmayın ve böyle bilin ki inanılmaz bir gönüllülük hikayesi,yardımlaşma ve vatan millet sevgisi ile gerçekleşen bu çalışmanın  değeri asla ve asla hiçbirşeyle ölçülmez.

İRTİBAT:Burhan APAYDIN:0537 935 91 11
VİDEO:https://www.facebook.com/video.php?v=10154369526883357



bafradan-balon-manzarasi.JPGbafradan-balon-manzarasi-001.JPGbafradan-balon-manzarasi-002.JPGbafradan-balon-manzarasi-003.JPGbafradan-balon-manzarasi-004.JPGbafradan-balon-manzarasi-005.JPGbafradan-balon-manzarasi-006.JPGbafradan-balon-manzarasi-007.JPG







Salı günü uçuştan balon içi görüntüler.
Posted by Burhan Apaydin on 22 Eylül 2015 Salı
#bafrabalon
#bafraballon
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
 

byFeed