-->

9/16/2015

UZAY HAVACILIK VE BAFRA

Yakın zamanda 19 MAYIS ilçesinde kurulan OMÜ UZAY VE HAVACILIK FAKÜLTESİ'nin bölgemize çok faydalı işler yapacağı kanaatindeyim.

Kendisine en yakın alanlardaki yerleşim ve endüstriye katkıda bulunan üniversiteler SAMSUN ve ilçeleri içinde aynı etkiyi gösterecektir.Özellikle ülkemizde ilk defa kurulan UZAY VE HAVACILIK fakültesinin  çalışmalarını duyunca dahada heyecanlanmamak elde değil.Şimdi bu üniversitenin tüm teknik ve donanımından faydalanmak isteyen kurum ve girişimcileri bir araya getirmek bölgedeki sivil toplum kuruluşlarına ve kurumlara kalıyor.

Bu konuda  BAFRA TSO'ya önemli görevler düşüyor.İlçemizde küçükte olsa imalata yönelik çalışmaları bulunan firmaları ve imalata yönelik çalışmalar yapmak isteyen girişimcilerimizi SAMSUN TEKNOPARK -OMÜ UZAY VE HAVACILIK FAKÜLTESİ-KOSGEB-OKA ile birlikte ortak akıl-ortak istişare toplantısı yapabileceğini ve pozitif sonuçlar çıkabileceğini düşünüyorum.

Bu çalışmaların nedeni ise uzay ve havacılıkta kullanılan en küçük parçaların bile birinin bir girişimcimizin üretmesi veya girişimciye yeni fikirler vermesi açısından oldukça önemli olacaktır.

Gelecek o sihirli kelimede inovasyon(yenilik)


NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
 

byFeed