-->

1/28/2015

SEVGİNİN IŞIK HIZINA ETKİSİ VE YILDIZLAR ARASI FİLMİ



Sevginin ışık hızına etkisi ne olabilir ki sorusunun ilk akla getirdiği bu filmi izlemeden cevap bulamayacağınız yıldızlar arası filmini mutlaka izlemelisiniz diyerek yazıma başlamak istiyorum.Hayatınızda sevmek sevgi aşk vb gibi şeylerin terimlerin  veya adı her neyse anlamlarını ararken veya veya sizin için ne anlam ifade ettiğini ararken uzay-gezegenler-yıldızlar arası yolculuk gibi bir konu içeren film bu konuyu ne kadar işlemiş olabilir ki.?

Küçük bir aile dünyanın son zamanlarında bir ülkede yaşıyor ve bir şekilde babanın yıldızlar arası bir yolculuğa çıkması gerekiyor.Fakat Evin en küçüğü kızımız babanın bu yolculuğa çıkmasını istemiyor.                  

Gitme........................


Kızların babalarına olan aşkı- büyüdükten sonra evlendikten sonra ve ya yalnız kaldıktan sonra ilk aşkları olan herşeyi bilen ve herşeye gücü yeten babacım sen çok güçlüsün değilmi sorularının tek cevabı olan BABA KIZ sevgisi işte burada çok üst düzeyde işlenmiş.

Bu yazı yıldızlar arası filminin ne olduğunu anlatmak için yazılmış bir yazı değildir.Filmin düşündürdükleri çok önemlidir.Asla ve asla sevginin ne olduğunu anlamayan veya sevginin ne ifade ettiğini anlamayan, bir kız babası olmayan,Aile kavramını hissedemeyenler bu film için belkide uzay gemisinin ateşleme sisteminin acaba neden arızalandığını veya yıldızlar arası yolculuğa nasıl çıkıldığını merak edenlerden başkası olmayacaktır.
Filmi izlerken defalarca Mevlananın başı öne eğik portreleri ve o çok anlamları olan kısa sözleri aklımdan zihnimden gelip geçti.Şöyle DİYOR


Sevgi bu kadar değerli ... Babanın uzay zaman yolculuğuna çıkması ulaştığı her gezegende kızına ve ailesine ulaşma isteği ancak zamanın çok uç derecede hızlı akması defalarca sevgiden bahsedilmesi ne olursa olsun geri dönme isteği.


Bir ara........BABACIĞIM ŞİMDİ SENİN YANIMDAN GİDERKEN SÖYLEDİĞİN BELKİ GERİ DÖNDÜĞÜMDE SENİN YAŞLARDA OLURUM dediğin yaşa geldim.Sen halen yoksun....


Baba sonu ne olursa olsun sonucu ne olursa olsun geri dönmeyi kafaya koyuyor.Zaman atlaması ufuk çizgisi göktaşları adı neyse o yapılacak ve kızına verilen söz yerine getirilecek.

Ve ......

Motorlar ateşleniyor..bir sürü ışık süzmesi veee kızının yaklaşık 80 li yaşlarda olduğu zaman dilimine ancak satürn gezegeninde yaşayan dünya halkına geri dönüyor..

Kızına kavuşuyor ancak kızı ile aralarındaki zaman farkından dolayı kızı ölüm döşeğinde..Önemli olan bu değilki verilen söz ne olursa olsun yerine getirildi...kızına kavuşuldu..

Asla ve asla sevmekten  ve ailenizden vazgeçmeyin.

Bu yazıyı yazarken yanımda olan kızım şimdi 4 yaşında ..






NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
NEXT ARTICLE Next Post
PREVIOUS ARTICLE Previous Post
 

byFeed